رشت – رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان از آغاز برداشت نوبرانه فندق از باغهای این استان خبر داد.

به گزارش در گیلان به نقل از ایرنا علی درجانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون برداشت نوبرانه فندق از باغات پایین‌ دست اشکورات شهرستان رودسر آغاز شده و به زودی در سایر شهرستان های استان گیلان برداشت این محصول شروع می شود.

وی افزود : پیش بینی می شود در سال جاری ۵۹ هزار و ۵۰ خانوار گیلانی افزون بر ۲۱ هزار تن فندق از باغات استان برداشت کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه ۸۵ درصد فندق ایران در گیلان تولید می‌ شود، خاطر نشان کرد: شهرستان های رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین شهرستان های تولید کننده فندق در استان هستند.

بر اساس آخرین آمار، ۶ واحد فرآوری و بسته بندی فندق در شهرستان‌های رودسر، املش و سیاهکل وجود دارد. اشکورات رحیم آباد رودسر نیز بزرگ‌ترین تولیدکننده فندق و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می‌شود.

فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است و مصرف آن برای تقویت حافظه، درمان بیماری‌های گوارشی توصیه می‌شود.از فندق در صنعت شیرینی‌سازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با ترکیب آن با شکلات می‌توان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش‌طعم است و در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد.